Förväntningar på den andra

En fara när man tar kontakt online är förväntningarna. Att man skapar orimliga förväntningar på den andra. Sen finns det de individer online som skapar dessa förväntningar åt dig. Såsom dessa “Orgasmikoneet” (orgasmmaskiner). Män som i deras profiler på skryter om hur de får alla kvinnor till orgasm. Och att de inte slutar förrän de nått en orgasm. Om man bortser från det faktum att jag (och min man) vägrar ha något med dem att göra. Så kan ni ju tänka er vilka förväntningar det bygger upp.

Och visst finns det kvinnor också som kan måla upp fel bild. Men de tar sällan och målar upp med deras kunskaper i sängen. Nej, vi kvinnor målar mera upp en felaktig bild av vårt utseende. Vi vill visa oss i vår bästa dager (inget fel med det). Och kanske glömmer bort då att det är Den kvinnan någon är på väg för att träffa. Om vi aldrig visar att vi har en extra valk på magen. Eller gäddhäng. Bröst som hänger efter år av amning. Eller celluliter i mängder. Då kanske mannen blir besviken. För att han gjort en mental bild av dig på basen av dina bilder.

Bilder som visar sanningen

Såklart vill även män visa sina bästa sidor på bilderna i en profil. Och jag kan ta det med en nypa salt om verkar finnas variationer mellan bilderna. Sånt som antyder han hållit in magen olika mycket till exempel. Men i grova väldigt stereotypiska mått mätt skulle jag säga det är den vägen. Män målar upp felaktig bild med vad de kan och skulle göra. Kvinnor med att inte visa helt sanningsenliga bilder. Och jag erkänner, det är svårt att lägga upp en bild där alla “fel” syns.

Efter alla skönhetsideal som trumpetas ut på reklamer och i sociala medier. Vem skulle inte få en känsla av att inte räcka till? Och detta påverkar både män och kvinnor. Både med hur de ser på sig själva. Men också vad de förväntar sig av andra. Om skönhetsidealet är pinnsmala kvinnor med stora bröst och rund bak. Så förr eller senare tror de att kvinnorna ska se ut så. Eller vi tror männen ska ha minst ett sixpack på magen, breda axlar, kuk som sträcker sig ner till knäna och så vidare.

Från Pixabay.

Förväntningar som kommer i smyg

Några medlemmar lyfter upp i deras profiler att de inte vill chatta någon längre stund. Och en anledning jag hört till detta är förväntningar. De vill inte bygga upp förväntningar på den andra. Inte kanske med utseende eller kunskaper i sängen. Men över lag. Förväntningar på personlighet, på rösten eller kemin mellan dem. Att förväntningar på den andra kommer smygande på under tiden man chattar. Som när du läser en bok och föreställer dig karaktärerna i ditt huvud. Hur de ser ut och hur de låter när de pratar.

Det var väldigt intressant för mig att höra. För personligen får jag inga förväntningar. Åtminstone inga som sedan skulle påverkat vårt möte. Men det var lika med böcker. Jag kunde läsa dem, sedan se filmen och hade inget problem med att acceptera filmkaraktären. T.ex. att Harry Potter såg ut som Daniel Radcliff. Eller Aragorn var Viggo Mortensen. Jag hade inte skapat en sådan bild av karaktären jag läste om. Utan den karaktär jag sedan fick framför mig passade bra för mig.

Förväntningar eller inte?

Jag har desto svårare att inte skapa förväntningar inför ett evenemang eller en träff. Måste aktivt hindra mig själv från att tänka på evenemanget. För väldigt sällan uppnås mina förväntningar på ett evenemang. Och jag lämnar med en känsla av att “jaha, var det allt?”. Och de känslorna i sin tur leder till att jag känner en sorts hopplöshet med hela “hobbyn”. Att kanske det är onödigt vi delar med oss av varandra åt andra. Det ger mig ändå inget.

Om det ens är förväntningarnas fel att hela hobbyn känns fel. Eller om det är något annat som spökar egentligen. Men mina förväntningar infrias sällan. Fast det inte är förväntningar på en person i sig. Personerna i sig sviker mig väldigt sällan. Kan hända mina förväntningar på människor redan är så låga. Efter alla idioter jag haft i mitt liv så kanske jag inte riktigt vågar hoppas på bra möten. Och egentligen har jag aldrig sökt efter en gemenskap med de andra. Jag har varit ute efter sex. Inget mer eller mindre.

Börja skapa förväntningar?

Jag förväntar mig ingenting av livet. Av framtiden, personerna runt mig eller samhället. Däremot förväntar jag mig onaturligt mycket av mig själv. Min man brukar säga att jag behöver se fram emot något. Men för mig är det samma sak som att förvänta mig något. Och mina förväntningar, förhoppningar, slår alltid bakut. Hoppas eller väntar jag på att min man ska vilja piska mig eller liknande. Då kan jag vara säker på att han inte kommer göra det.

Så om än förväntningar inför framtiden kan vara bra. Så undviker jag det in i det sista. För inget får mig att må så dåligt som förväntningar/förhoppningar/önskningar som aldrig blir sanna. Då dras jag ner till ett botten. Och vägen därifrån upp är otroligt lång. Och kräver så otroligt mycket. Av både mig och min man. Ungefär som i stil med vår egen sexdejt (läs här) och tiden efter den.

Men kanske det bara är jag. Vad har ni för tankar kring förväntningar?

1 thought on “Förväntningar på den andra”

  1. Pingback: Mer än bara sex - Stygga Frun

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *