Recension: Serien “Sex/Life”

Jag och min har suttit och sett på serien ”Sex/Life” på Netflix. Den har varit ganska omtalad och jag läste Liws inlägg om den. Så jag frågade om mannen min kunde tänka sig se den och då fick den börja snurra på vår tv.
Så spoileralert om ni inte sett den till slut, för jag kommer ta upp saker som händer mot slutet av serien…

Redan första avsnittet så fick mig hooked. Jag känner så igen mig i Billie (huvudkaraktären, en småbarnsmamma som saknar sina vilda sexuella tid). Men för mig är det dagdrömmar om situationer med min man och andra män eller jag ensam på äventyr. Tristessen som finns här och där smygandes in i livet, på alla plan -även inom sexlivet. Tankarna på om man valt rätt stig när man stadgat sig med en och samma man för resten av livet. Med samma sex år ut och år in…

Slentriansex?

Spänningen försvinner absolut i ett långt förhållande, om man inte vårdar den med äventyr nu som då. Och då menar jag inte att man behöver fara och swinga (om än det är en möjlighet om man så vill). Utan att fara på tumanhand och kanske pröva på något nytt. Något så simpelt som en ny sexställning, lite dirty talk, annorlunda förspel, förspel på krogen, uppmärksamhet och så vidare. Billie kände att allt hade försvunnit i deras förhållande. Och det verkade det ha gjort också. Och Cooper verkade i något skede inse att det var fallet. Men att försöka göra lika som någon annan gjort är sällan lösningen på ett individuellt problem.

Visst kan jag tänka mig ha sex i skogen, på bion, stranden eller på mitt jobb efter stängning. Men det skulle inte vara samma sak som med andra och det skulle jag varken förvänta mig eller vilja. Det härligaste med sex är ju att det är så olikt beroende på vem som är ens sexpartner. Att det inte blir likadant mellan två olika personer. Det är ju det som är tändande med swingandet för mig. Att det inte blir likadant som med min man, och min man är inte likadan som han.

Identifiering och tankar

Min man sade genast också att han identifierade sig med Cooper. Den tystlåtna, trygga, stabila och lite tråkiga äkta maken som inte haft många äventyr före sin fru. Men samtidigt skulle vara beredd att göra och pröva vad som helst för henne. Och nu med denna blogg blev hela situationen ”make läser fruns sexuella fantasier” ett steg närmare. Men vi har både tråkigt och spännande sexliv. Vi kan pröva nytt ibland på tumis, vi far ibland med andra och däremellan kör vi det ”gamla vanliga”. Något jag tror blir en väldigt bra mix. En mix som passar oss. Den tredje vägen som Sasha pratade om i serien.

Men ja, vi förfasade oss och gottade oss i hur lika huvudparet var oss. Jag måste erkänna att jag är väldigt glad att jag inte har ett enda ex som jag tänker tillbaka på. Det finns inte så revolutionerande sex med någon. Några av de härligaste sexuella stunderna har jag haft med min nuvarande man. Jag har absolut haft de bästa sexuella äventyren med honom.

Skulle jag ibland önska mer av vårt sexliv? Självklart, speciellt nu under denna epidemi då man varit inlåst i hemmet omgiven av sina barn konstant. Och vi dessutom köpte en dålig säng som gnisslar obeskrivligt högt och mycket så fort vi rör oss i den. Men det är ju enkelt åtgärdat med att köpa en ny säng.

Kommunikation a och o

Men det är klart. Är man på totalt olika våglängd när det kommer till sex så kan det bli ganska jobbigt i längden. Speciellt om man inte kan kommunicera om saken (såsom Billie tyckte hon inte kunde åt Cooper). Men då handlar det mera om dynamiken mellan personerna om man inte kan prata med varandra om allt. Och idén om att man antingen får 85 eller 15 procent av det man vill ha så känns märkligt. Visst, det kan säkert vara så för en del. Eller att man ibland har 85% trygghet med personen. Men att man nu som då upplever de sista 15% (spänningen) med samma person mellan varven.

Men för Billie och Cooper hände det som jag var rädd för första gången vi kom in på ämnet ”partnerbyte/swingers”. Att den ena är med på något, den andra inte och så går allt på tok på grund av det. Därför tycker jag inte att man ska delta i liknande tillställningar/fester/klubbar om man inte diskuterat det ordentligt före. Så man vet vad den andra tycker och tänker om olika situationer som kan uppstå. Och är man osäker så ska man helt enkelt låta bli.

Men att lösa det med att ha en affär vid sidan av sin make/a. Nej det känns inte alls rätt. Är det en affär om den andre vet om det? Kanske inte, men då är det mera ett öppet förhållande ser jag det som. Vilket är en helt annan sak, något som passar en del och inte alls andra. Skulle jag klara av ett sådant? Troligen inte. Jag är ärligt talat alldeles för svartsjuk och misstänksam för att klara av det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *